FILMAJÁNLÓK
Az Admirális

A film Alekszandr Vasziljevics Kolcsaknak, (Александр Васильевич Колчак), az orosz polgárháború egyik legnagyobb ellenforradalmi alakjának életét dolgozza föl.

Az előzetes megtekintéséhez kattintson >>ide<<
Jeanne d'Arc - Az Orléans-i szűz

A film Szent Johanna életét mutatja be. A néző a háború és a hit viszonyába, és más alapvető kérdésekbe nyer betekintést.

Az előzetes megtekintéséhez kattintson >>ide<<


Arn - A templomos lovag

A film egy hányattatott sorsú férfi küzdelmeit mutatja be és végigvezet minket a középkori keresztény Európa világán. A történet napjaink filmválasztékában érvényesülő tendenciák ellenére meglepően hűen mutatja be a templomosok harcait.

A film megtekintéséhez kattintson >>ide<<
Tűzzel vassal

Az azonos című Sienkiewicz rgény alapján készült filmben a hősiesség, a bajtársiasság ragyogó példái és a keresztény kultúra lenyűgöző világa tárul a néző elé.

A film megtekintéséhez kattintson >>ide<< Huhogók

A film az első ellenforradalomba enged betekintést. A Vendée-felkelés hőseire utal a cím is, ugyanis a fehérek jelzése ekkor a huhogás volt.

Az előzetes megtekintéséhez kattintson >>ide<<

Don Camillo elvtárs

A "reakciós" katolikus plébános és a kommunista polgármester szüntelen rivalizálásáról szóló olasz vígjáték számos hagyományos értéket domborít ki humoros fordulataiban, egyszerre szórakoztató és építő.

A film megtekintéshez kattintson >>ide<<

Downton Abbey

Egy '10-es és '20-as évekbeli arisztokrata család élete köré szövődő történet bontakozik ki a sorozatban. A hierarchiától és arisztokratikus légkörtől áthatott világgal való szembesülés a nézőben a puszta nosztalgiánál messzebbre is vezethet a régi értékek újrafelfedezése felé.

Az előzetes megtekintéshez kattintson >>ide<<
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tisztelt olvasóink!
A forradalmi demagógiától áthatott és/vagy igénytelen megjegyzéseket töröljük, kérjük ennek szellemében szóljanak hozzá bejegyzéseinkhez!